Kashma
Kashma, 18 år.

Styrketräning + konditionsträning

Jaha och vad hände med LCHF-dieten Kashma? Jo jag ska berätta nu hur det ligger till. När jag började med LCHF så tänkte jag att det inte skulle vara så svårt att kunna äta mat med mindre kolhydrater. Nu sådär i efterhand så vet jag att jag inte klarade det, men det finns anledningar till det. Dels så kan man inte direkt gå från att äta en massa skräpmat, kolhydrater, socker m.m, till att inte äta det alls. Jag var så fruktansvärt trött också när jag kom hem från skolan så jag orkade knappt laga mat. Det gjorde det betydligt jobbare för mig att faktiskt klara av att gå på den dieten. Däremot måste jag erkänna att dieten faktiskt hjälpte mig att 1. gå ner i vikt de gånger då jag höll mig till en strikt kost 2. Att dra ner på vissa saker såsom godis, chips och läsk. Istället för läsk dricker jag oftast vatten eller så tar jag en vitamin brustablett. När jag väl körde på LCHF så ville jag även börja träna men det är ingen bra idé att kombinera LCHF med styrketräning då kolhydrater är en viktig del av kosten.
 
Nu har jag bestämt mig för att börja styrketräna för första gången i hela mitt liv. Tidigare har jag bara tränat kondition och det har blivit jätte tråkigt redan efter första gången. Styrketräning tycks dock vara mycket roligare, då får man också mer "synliga" resultat känns det som. Med Simon på min sida som guidar mig igenom kosten och träningen så tror jag starkt på att jag kommer att komma in i det. Det är så mycket enklare när man har någon som kan sådant och kan bli ens "personliga tränare". På tal om PTs så kommer jag även ha tillgång till en "riktig" sådan så det lär förhoppningsvis bli bättre den här gången. Jag tänker inte heller gå efter vikt den här gången utan jag tänker mäta istället. Jag tycker att det är något alla borde göra, man kan till exempel väga mycket men ha en skulpturerad kropp. Det beror såklart på att musklerna ersätter kroppsfett, och därför ska man aldrig gå efter vad vågen visar! =)

Översikt 2014-2015

Nyår. Fotograf: Johanna.

Finns så mycket som jag påbörjade under 2014 men som jag sedan la ner. Till exempel skrev jag 26 A4 på min bok innan jag behövde en paus från den. Jag älskar min bok och jag hoppas att jag kan fortsätta på den på sommarlovet för den betyder så fruktansvärt mycket för mig. Däremot har jag inte tillräckligt med tid just nu att skriva på den då jag prioriterar andra, viktigare saker i första hand. Dessutom hade jag, Simon och hans kusin Oscar planer på att starta upp ett företag tillsammans, men det blev inte mer än en tanke förrän nu. Nu har jag äntligen kommit igång med sidan och vet hur vi ska ha det. Nästa vecka ska vi träffas för att börja planera allt från grunden så att vi verkligen kommer igång på riktigt! 
 
Jag känner faktiskt absolut ingen ångest över att jag har lagt ner vissa projekt som jag påbörjat under 2014. För det är precis sådan jag är, jag gör precis som jag känner för och jag provar nya saker, om det sedan visar sig att det går åt helskotta så får det väl göra det. Jag kan inte slå mig fast vid bara en sak utan jag måste hela tiden prova på nya saker. Vill jag starta en shop, så startar jag en shop. Vill jag skriva en bok, så skriver jag en bok. Vill jag starta ett företag, då startar jag ett företag. Man måste våga prova på nya saker för att komma någonstans i livet!

Urban Decay- Naked2 m.m

Jag läste på en blogg här om dagen att Kicks hade börjat få in produkter från märket Urban Decay och ingen var gladare än jag när jag läste det! Så som jag har väntat på dessa paljetter att säljas i butik!!! Däremot är de jävligt dyra, alla tre paljetter (Naked, naked2 och naked3) kostar 445 kronor styck vilket enligt mig är ganska så dyrt för en paljett. Däremot är färgerna helt fantastiska och välpigmenterade (precis som jag vill ha det) så jag beställde hem en från Ebay här om dagen för 70 kronor. Jag var osäker på om det verkligen var Urban Decay's Naked2 så jag skrev ett mejl till företaget och fick svar idag efter att jag hade beställt att det var Urbans paljett. Det jag älskar mest är nog namnen på ögonskuggorna, blackout är nog min absoluta favorit tillsammans med foxy och pistol. Jag försöker dock att undvika använda så starka färger så jag behöver denna paljett verkligen =) Vi får hoppas på att det är exakt Decay paljetten och inte färger som de själva har mixat ihop för då går jag direkt till Kicks och köper hem en därifrån istället. 
 
Jag beställde även hem blending brushes, fyra stycken för 19 kronor totalt tror jag. Det är jätte viktigt att blanda ut ögonskuggan och det kan man inte göra med en borste bara. Till exempel kan du inte direkt doppa en borste i svart ögonskugga och sedan i ljusrosa, det kommer bara att bli kaos och det kommer inte att ge några bra resultat. Det finns olika typer av blending brushes, själv älskar jag kabuki borstar och hårstrån som är syntetiska, jag avskyr verkligen borstar som sticks i ansiktet. Borstarna som jag beställde hem kommer från märket(?) Jessup (förmodligen ett märke från Ebay) och finns i princip överallt på Ebay. Jag tror dock att man hittar dem för typ 8 kronor styck men om man letar en stund så kan man hitta dessa fyra för 19 kronor! 
 
Vet inte om ni har märkt det än, men jag skapade några nya kategorier till bloggen. Bland annat "Ebay fynd" och "Internet shopping". Kände att det behövdes efter mina inlägg om beställningar haha...