Kashma
Kashma, 18 år.

Fotoblogg?

Nu när jag ändå har kommit igång på riktigt när det gäller att fotografera olika ting så funderar jag starkt också på att skaffa mig en underblogg där jag delar med mig av allt jag läser! Idag var jag nere i bibblan och lånade typ hela hyllan haha. Jag lånade totalt sju böcker av tio kanske....... Så ja, jag tömte hyllan rätt bra!
 
Med tanke på att jag går ut snart (3 juni) så får jag vara rätt snabb med att försöka läsa ut dem också. Men det underlättar så himla mycket när man skriver om det också så att man har det ifall att man behöver gå tillbaka och kolla någon gång. Så det blir nog en fotoblogg! Kashmaizat.blogg.se/foto, vad sägs om det? 

Ny kamera är lycka

Ni kommer ihåg i höstas när jag köpte en ny kamera? Well, det tog max fyra dagar innan jag bestämde mig för att lämna tillbaka den. Varför? Jo för att jag knappt hade någon användning av den vid det tillfället och jag var inte säker på om jag verkligen var i behov av en. Men för några dagar sedan läste jag fotobloggar och fick något ryck, vilket resulterade i att jag åkte med J och köpte samma kamera igen. Sist kunde jag knappt något om kameran och det är väl samma sak nu, tar lite tid att komma in i hur man använder ISO, aperture och slutartid i samband med varandra. Men det får det göra! Hittils har två J fått stå framför kameran, mot deras egna vilja såklart. Eller i varje fall personen som ni ser på bilden ovan! Jag var så sjukt nyfiken på hur bilderna skulle bli efter en snabbredigering i Camera raw också - resultatet ser ni ovan. Jag har fortfarande ingen aning om hur man gör för att få "rätt färger" och hur man redigerar bilder, men nu är vi i varje fall ett steg närmare! 
 
Mitt intresse för interaktionsdesign och foto fortsätter öka. Perfekt är de i kombination med varandra också! Ett framtida jobb eller en framtida hobby? Återstår att se.

Hatar du mig hatar du dig själv

Bilden är då helt av orelevans men den får duga! Det är en screenshot från en video jag och Johanna spelade in, kanske kommer den upp på bloggen någon dag!
 
Alltså vad tiden flyger iväg! Det är redan april! DET ÄR REDAN APRIL!!!! Hur sjukt är inte det? Det var 13 dagar sedan som jag skrev mitt senaste inlägg. Känns snarare som igår. Men nu ska jag i varje fall skriva inlägget som jag lovade i det förra!
 
Många, inklusive jag själv, blir väl på dåligt humör någon gång ibland - vilket är inget annat än mänskligt. Vissa säger då att de hatar folk, medan andra säger att de hatar folk annars också. För många år sedan nu brukade jag få många kommentarer på min blogg från anonyma personer som skulle skriva en massa dumt. Med tanke på att jag var ca 12-13 år så tog jag åt mig en del, men samtidigt förstod jag att det bara var fega människor bakom skärmen. Så skulle dom aldrig våga säga annars. Roligt nog har jag fått gå fram och konfrontera många personer som har sagt en massa dumt om mig, och varje gång så har dom dragit sig tillbaka och skämts över sitt beteende. Vilket jag verkligen uppmanar fler till att göra om ni vet vem som ligger bakom! SKÄMS på er fegisar - kan ni inte stå upp för något ni säger eller skriver så är det lika bra att inte skriva det eller hålla käft!
 
Ytterligare ett annat exempel är folk som pratar skit om andra. Jag har pratat skit om andra. Gjorde jag någon en tjänst? Svaret är förstås nej. Förlorade jag något på det? Ja, jag fick mig själv att se dålig ut. Vet ni varför? Jo för att om du pratar illa om andra människor så säger det mycket mer om dig än om personen som du pratar illa om. Att du ens lägger ner tid på att prata om personen betyder att det uppenbarligen finns någonting som den personen har som du själv saknar. Och människor som säger att dom hatar eller avskyr en annan människa starkt (utan att personen riktigt har gjort något) hatar/avskyr egentligen sig själva. Tänk dig att du är en glad och positiv person, då lägger du inte ner din energi på att prata illa om andra ellerhur? Men mår du snarare dåligt själv, kanske avskyr du något med dig själv, så kommer du också att börja hata på andra för att du själv mår dåligt. Så innan du börjar prata illa om andra som inte har gjort dig något, tänk då på hur du får dig själv att framstå och hur du egentligen avskyr dig själv!