Kashma
Kashma, 18 år.

Framtida inköp?

Jag är så konstigt trött mentalt och allt jag vill göra är att sova. Men att sova på dagtid har tyvärr blivit en vana på sistone och därför försöker jag bryta mönstret... Idag har jag i varje fall fått mer saker avklarade. Efter jobbet tog jag tåget och fick äntligen skriva på ett anställningsavtal... Jag var på intervju 13 juli och en vecka senare fick jag veta att jag hade gått vidare och skulle komma på utbildning 14 augusti. Snart har det gått två månader och jag är ännu inte redo för att jobba och felet ligger tyvärr på deras sida.. Efter att jag skrev på papper idag (har skrivit på över 15 papper och skickat in 6 kanske) så får jag höra att det även kunde vara problem med inloggning och liknande men det bör vara fixat på tisdag nästa vecka förhoppningsvis. SUCK säger jag bara. Det har gått två månader snart och ett företag som är så stort, så himla omtalat och så himla känt borde ju ändå ta tag i sina nyanställda? Väl igång tror jag inte det kommer bli så svårt, men det kommer ju ta ett tag innan jag får börja jobba verkar det som..

I veckan har jag och J även haft över 10 mäklare som har ringt. Nio stycken ska komma nästa vecka och övriga två som vi har kontaktat har inte hört av sig ännu. Vi försöker få in alla på en och samma vecka så att vi slipper städa flera gånger och så får man det även överstökat på en och samma vecka. Syftet med att boka muntliga möten med så många olika mäklare är för att vi vill att J får det bästa för sin lägenhet. Olika mäklare är olika skickliga och vi vill därför inte nöja oss med första bästa utan det är bättre om vi träffar olika och sedan får J bestämma sig för vilken som känns bäst. Jag tänkte att jag även kan försöka recensera detta senare - kanske ska någon av er sälja eller köpa lägenhet och då kan jag försöka ge tips utifrån hur vi upplevde det.

Vi har kikat på inredning också - främst på sängar och soffor. Förhoppningsvis kommer vi inte behöva byta soffa eftersom jag tycker att den J har är hur fin som helst! Men ett större vardagsrum kan kräva en större soffa också tyvärr... Sängen vi kikade på kan ni se nedan. Rent utseendemässigt tycker vi att den är fin, men sedan gäller också att madrasserna är ryggvänliga. Annars tror jag faktiskt att vi kommer gå något i stil med den ni ser! Temat är väl att få det så "hotellaktigt" som det bara går. Ljusa färger och stilrent helt enkelt!

Fångarna på kastellet

I lördags var vi på äventyr i Vaxholm med jobbet och det blev en riktig succé! För det första kändes det verkligen som att man var med i den riktiga versionen av fångarna på fortet och för det andra så var det super härligt att få lära känna sina kollegor. När vi är ute och jobbar så träffar vi aldrig varandra och därför har vi ingen aning om vilka de andra är som jobbar på företaget. Att få hitta på något tillsammans var därför jätte roligt, speciellt när det är en aktivitet som jag tycker är sjukt rolig.

Alla fick tröjor i färgen orange eftersom företagets logga är i den färgen. Sedan blev vi även uppdelade i tre olika lag (vi var över 20 pers) och varje lag fick antingen ett vitt, brunt eller svart svettband för att kunna känna igen gruppmedlemmarna. Vi fick även våra namn klistrade på våra tröjor och en annan lapp på ryggen där det stog vilket lagnummer man tillhörde. Därefter fick vi sätta oss ner i en mysig restaurang där vi fick fylla på med energi innan det var dags för äventyr!

Tillsammans med en guide fick vi hela tiden springa runt och försöka hitta till de olika stationerna med hjälp av en karta och ett papper som beskrev vart man skulle när man hade hittat rätt. Alltså jag kan ju säga att bara springandet i 25+ grader tog på 95% av krafterna man hade kvar i kroppen..

De olika grenarna var super roliga verkligen - allt från att dela upp laget i två och "sitta ihop" samtidigt som man tog sig igenom ett "spindelnät" i jakten på siffror, till att hoppa ner i ett bollhav och leta röda bollar. Det roliga var att alla skulle samarbeta - förutom i en gren som jag ställde upp på och gjorde bort mig totalt... Det enda vi fick höra var att det hade med musik att göra så jag tänkte att jag kunde ställa upp på det då jag trodde att jag skulle få trycka på knappar och gissa. MEN! Jag fick nynna till gamla låtar (jag kunde bara två av fyra) och det lät FÖRFÄRLIGT!!!!! Mitt lag skulle försöka lista ut vilken låt det var som jag nynnade på och de lyckades få två rätt i varje fall eftersom jag inte hade någon aning om vilka de andra två låtarna var... Musik kommer jag aldrig blanda mig i igen!!! Roligt var det i varje fall, trots att jag höll på att svettas ihjäl för att jag skämdes så mycket haha.. Speciellt när jag skulle ta i med höga toner....

Möte med mäklare

Man inser inte riktigt hur bortskämd man är hemma tills man packar flyttlådor och får ett nytt hem. Å andra sidan inser man inte heller hur skönt det är att ha eget tills man övernattar tillfälligt någon annanstans. Jag hade en aning om hur annorlunda saker och ting skulle bli men jag måste nog säga att allt har varit mycket bättre än väntat.

Nu har jag och J, som jag nämnde i ett tidigare inlägg, fått ett möte inbokat med banken efter flera telefonsamtal (suck, fy Swedbank!). Men det är ungefär två veckor dit och jag som är så nyfiken och uppjagad när det gäller lägenheter har knappt något tålamod. Jag vill liksom att något ska ske - det kan vara vad som helst! Vi satt och spekulerade kring lånelöfte igen igår (för 100000 gången) och då tänkte jag att det kanske var en fördel om vi visste vad J skulle få för sin lägenhet innan mötet med banken. Detta underlättar för då har vi mer exakta siffror som vi kan redovisa under mötet i september. Jag skickade en intresseanmälan igår till Fastighetsbyrån om en värdering av bostaden och imorse fick J ett samtal av dem. Nu har vi tid redan måndag nästa vecka(!) och då får vi reda på vad bostaden är värd. Därefter kommer det vara exakt en vecka till mötet med banken och då kan vi vara mer tydliga med vilka siffror som är aktuella. Det finns flera faktorer som spelar roll när det kommer till lånelöftet - det är inte säkert om vi ens kan få ett på summan som vi vill ha. Det man kan göra är att hålla tummar och tår så hårt man bara kan! Ett steg i taget närmar oss förhoppningsvis vårt mål - och vi lär börja med att storstäda lägenheten redan i helgen :)