Kashma
Kashma, 18 år.

Kvällsmys

Gårdagen var en succé! Blev grillning i trevligt sällskap fram till ungefär 22-23 tiden. Det blev dessutom en hel del fotande med Anitas kameror - en Canon 7D och 5D (Mark 3). Jag kan definitivt säga att jag är avundsjuk och att jag någon vacker dag kommer skaffa mig två själv! Bilderna blir helt fantastiska och självklart handlar det mer om personen bakom kameran men samtidigt spelar kameran en viktig roll också. Jag är super nöjd med min Nikon D3300 för tillfället eftersom jag köpte kameran i bloggsyfte. Men en 7D och 5D är en dröm som någon dag kommer uppfyllas!

Bilderna som kommer upp antingen i inlägget eller kommande inlägg är tagna med någon av dessa tre kameror. De flesta kommer nog vara tagna med Anitas kameror då kvalitén var så fantastisk! Jag minns att jag såg några bilder som hon hade fotat på oss igår när Jesper skuttade runt med reflexskärmen medan Jocke och Stina agerade modeller samtidigt som jag försökte fota med min kamera. Kvalitén på bilderna var helt fantastiska och kanske kommer de upp någon gång. För övrigt tycker jag att ni ska kika in på Anitas hemsida som innehåller en hel del fotande: www.anitaburman.se

(Mobilbloggar just nu och försöker lära mig nya blogg.se appen och därmed kan inlägget se något annorlunda ut. Här kommer i varje fall en bild som Jocke tog igår med Anitas 7D eller 5D!)

Jag ska flytta ut!

Bildkälla
 
Listan på saker att göra blir bara längre och längre för varje dag som går... Men det är samtidigt mycket som blir avbockat. På sistone har jag faktiskt bockat av många stora saker och mycket har hänt under de senaste dagarna. FÖR DET FÖRSTA(!) så ska jag flytta ut snart!!!! Hur jäkla sjukt är inte det? Jag menar, FLYTTA UT!!! Att packa lådor fulla och att lämna ett helt rum tomt. Det är sorgligt, men ett stort första steg in i vuxen livet (vad man nu ska klassa som vuxen är oklart). Detta är något som är bestämt och nu är inte långt kvar och paniken växer varje dag! Ska bli så himla roligt!
 
FÖR DET ANDRA(!) fick jag svar från skatteverket idag samt ett jobb jag hade sökt till och som jag verkligen verkligen ville få anställning hos. Jag var på intervju för en vecka sedan där vi intervjuades först i grupp och sedan enskilt. Och vet ni vad? Efter min utbildning 14 augusti är jag ANSTÄLLD! Världens bästa fredagsnyheter kan jag lugnt säga! Så numera har jag två fantastiska jobb skulle man kunna säga. Dessutom fick jag tillåtelse från skatteverket att ändra mitt mellannamn så där fixade jag ytterligare något som hade krånglat. Jag måste säga att det är både hemskt och roligt att ha mycket ansvar - att få växa upp är något underbart men samtidigt väldigt läskigt och nytt. För mig som har USELT minne så är det bara jobbigt att komma ihåg allt och en kalender har aldrig riktigt varit något för mig... Kanske dags att tvinga mig själv använda en?
 
En sista sak som jag måste fixa inför hösten är körkortet sedan kan jag lugna ner mig ett tag i varje fall. Kanske byter jag mitt första jobb i slutet av året och det är inte för att jag vantrivs utan det finns andra anledningar bakom som egentligen inte bör vara några problem om de väljer att ändra detta. En sak är säker och det är att jag har två jobb i höst oavsett vad som än händer. Att få ta körkort är ett stort plus för mig när jag flyttar hemifrån och därför vill jag få det avklarat så fort som möjligt när jag ändå har tiden. 
 
(Besökte även banken idag med J och fixade ett nytt konto! WOHO!!!!!! Ett steg närmare flytt :D)

En månad sen?!

Jag tog studenten för en månad och fyra dagar sedan?! Jag började jobba för exakt en månad sedan nu?! Vart flyger tiden iväg? Snart en månad sen jag skrev ett inlägg och om EN månad börjar jag min första fotokurs?! Men vad har jag haft för mig på sistone? Bortsett från jobbet så har jag varit fullt upptagen med att gå på nya jobbintervjuer då jag har sökt kvälls+helgjobb, vilket innebär att jag inte får någon ledighet alls i veckan. Jobbintervjuerna jag har gått på har jag blivit erbjuden anställning på, men jag har tackat nej i efterhand då jag kände att det inte var rätt jobb för mig och jag är inte direkt desperat efter jobb just nu utan jag vill ha något vid sidan om som passar mitt schema. Senast igår blev jag faktiskt tillfrågad om jag vill komma på intervju på samma företag som J och det jobbet är något jag verkligen vill ha. Håll tummarna för att det går bra för mig nästa vecka på onsdag!
 
Jag har även varit ute en HEL del och knappt spenderat någon tid hemma alls. Always on the run typ! Jag tycker själv att det är konstigt då jag gick från att vara väldigt tillbakadragen, en extrem form av introversion till att vara mer utåtriktad. Tiden som jag har spenderat hemma har jag ägnat åt min hemsida som jag jobbar på för fullt. Jag har kommit en lång väg, men jag har så himla mycket kvar att jag var tvungen att göra en lista på saker som ska göras innan jag kan presentera den på bloggen och säga hejdå till blogg.se efter snart tio år! Ser jag fram emot det? Både ja och nej. Det är sjukt kul att äntligen börja blogga på riktigt på en egen server, men samtidigt är det jobbigt att lämna blogg.se efter så många år som jag även har nämnt i tidigare inlägg. Men första steget är faktiskt att göra klart hemsidan, och det är en lång väg dit med tanke på hur lite tid jag spenderar hemma och vilken perfektionist jag är när det gäller bilder, typsnitt och allt annat som en hemsida är uppbyggd av. 
 
Längtar så himla mycket efter att få dela med mig av allt - om min drömlägenhet som jag förhoppningsvis kommer kunna köpa och om allt annat som väntar inom snar framtid.