Kashma
Kashma, 18 år.

Ångest och lycka?

Kan ni förstå att det är en vecka och två dagar (snart) tills jag tar studenten?! HUR JÄKLA SJUKT ÄR INTE DET?! Förra veckan satt jag i panik för att jag hade tusen saker att göra innan tisdag den här veckan och jag tog mig igenom allt. Mina egna ord var "det är inte mänskligt att klara av allt det där!" men ändå lyckades jag överträffa mig själv. Så sjukt stolt över min arbetsinsats de senaste veckorna och HELA TREAN! Det har aldrig gått så bra i skolan som det har gjort under trean. Jag är så lycklig men ångestladdad? Jag skickade precis in min sista uppgift och förstog inte förrän nu hur galet och sorgligt det är att det gymnasiet är över om bara några dagar. Gymnasiet har utan tvekan varit den bästa tiden jag någonsin upplevt, jag har fått lära känna fantastiska människor och jag har utvecklats så himla mycket som person. Finns absolut ingenting jag hade velat göra annorlunda om jag hade fått välja! Btw... Berättade jag att jag blev nominerad till "Klassens bloggare"?!
 
3 juni är det över och det blir ett "sommarlov" på fyra dagar för mig innan det blir dags att börja jobba. Sen har jag och J så himla många galna idéer som vi planerar att genomföra någon gång, kanske inte i sommar men någon gång i livet och några av dem ska vi faktiskt bocka av redan nu i sommar. Men mer om det i ett annat inlägg!

Galna fredagsnyheter

 
Min fina "Candance i andra dimensionen"-look som inte var så lik... MEN men, sista minuten outfit!
 
Två inlägg på en och samma dag.... Måste vara rekord nu sedan förra året...
 
JAG HAR GODA NYHETER ATT DELA MED MIG AV!!! Alltså kan jag beskriva lyckan jag känner just nu?! Nej det tror jag inte. Fredagen inleddes med något som gjorde mig lite smått arg, men ilskan släppte när jag fick komma iväg till gymmet med J. FÖR DET FÖRSTA(!!!!!) så slog jag eget personbästa på gymmet - numera klarar jag av att squata med skivstång utan problem!!! Lyckades med 3x10 set idag, så sjukt stolt över mig själv! I april förra året så kom jag in för första gången och skulle styrketräna och det fanns ingen chans i världen att jag skulle ha kunnat lyfta skivstången från golvet. Alltså det gick bara inte och jag förstog inte hur folk lyckades?! Den vägde ju sjukt mycket tyckte jag (20kg). Vid månadens slut så kom jag tillbaka och tanken var att skoja lite med Linda och Johanna och bjuda på mig själv lite. Men vad händer då? Jo skivstångsfan lyfts upp från marken i mina armar! SNACKA OM ATT JAG VAR I CHOCK! Sen blev det ett långt uppehåll från gymmet av personliga skäl och nu är jag back on track - tre gånger i veckan och bättre än någonsin!
 
En annan galen händelse är att under en period av EN VECKA har jag lyckats få tre(!!!) jobbintervjuer. Hur sjukt är inte det? I tisdags var jag på min första jobbintervju och jag samt arbetsledarna som intervjuade mig tyckte att det gick bra. De skulle höra av sig senast fredag fick jag höra. Jag har suttit som en galning bakom telefonen varje dag sedan dess och väntat på samtalet. Till slut blev jag så otålig idag att jag mejlade. Mejlet fick jag inte heller något svar på. Precis när jag skulle börja gymma fick jag ett samtal och jag kände igen numret men ändå var jag osäker. Tidigare idag lämnade jag ett meddelande till en annan arbetsgivare om att jag behövde skjuta på intervjun som jag egentligen ska till på måndag. Så jag trodde verkligen inte att jag skulle få svar. Men helt plötsligt ligger mobilen där på bänken på gymmet och börjar ringa precis när jag tänkte köra igång. Jag svarar och byter plats eftersom musiken där inne är så hög. När jag hör att det är arbetsledaren från i tisdags så går jag så himla mycket upp i varv att jag inte vet vad jag skulle ta mig till. Jag tror att hon frågade mig om hon störde eller något och mitt svar var "JA MEN ABSOLUT!"....... Så skrattade hon till då hon förstod att jag hörde fel haha. Och direkt efter det fick jag höra att jag hade fått jobbet! Alltså hur jäkla glad är inte jag?! Nu slipper jag känna oro inför jobb i varje fall - SÅ HIMLA SKÖNT!! HURRAAA och grattis grattis GRATTIS till mig! Nu känns det inte värt att gå på övriga intervjuer men jag ska nog på en till nu på torsdag för det skadar ju inte att lära sig mer. Dessutom har jag inte undertecknat något skriftligt ännu, så det finns fortfarande rum för att byta till något annat om jag nu skulle ändra mig.
 
En tredje och sista nyhet är att ett av mina provresultat publicerades idag. Jag skrev två prov igår som jag hade missat och som totalt gick på fyra timmar. Skrivkramp? Svar: ja. Och gissa hur det gick? JAG FICK A! Alltså lite roligt är det ju att jag har fått A i nästan alla ämnen i år. Resten ligger på C och jag har inte något D eller E i något ämne - HURRA! Dessutom är jag fri från prov och inlämningar efter tisdag nästa vecka - bara fem saker kvar innan jag tar sommarlov på fyra dagar och gör mig redo för att ta studenten! KÄNNS SÅ JÄKLA BRA!!!!!!

Sammanfattning

Värst vad jag inte hinner blogga nu för tiden - jag vill men tiden finns bara inte. Det har hänt så galet mycket nu, liksom för varje gång jag gör ett inlägg haha. Och självklart ska det ta stopp också när man väl sätter sig ner för att skriva om det. Men jag börjar med att utgå från bilderna ovan så kanske andra minnen också väcks.
 
För det första hade vi vår student skiva 8 maj på Flustret - vilket var Uppsalas största skiva!!!! Jag är dock inte så mycket för party då jag tycker att folk blir lite överdrivet galna. Jag gillar att vistas i sådana miljöer, men då sätter jag mig hellre ner vid ett bord med gott sällskap - tur att jag och J har det gemensamt! För övrigt var skivan helt okej, inte direkt något jag skulle vilja gå på igen dock. Tror inte någon skulle hålla med mig där haha, men återigen så tycker man om olika saker!
 
Sen så har jag spenderat en hel tid med Sune (pannkaksbilden - Sune heter han inte dock) och vi var hos frisören och klippte av några centimeter av håret. Blev ju superfint tyckte vi! Dessutom kom vår låda i veckan så nu är det bara att pynta pynta pynta! Om skrivaren nu ger med sig.....
 
För övrigt har jag läst en hel del om fotande, pluggat tills min hjärna varit på gränsen till att lägga av och varit ute en HEL del. Önskar verkligen att jag kunde gå tillbaka till mig själv för några år sedan och tvinga ut mig själv för jag hade mått så himla mycket bättre av det. Men så är det alltid, vad man kan göra är att lära sig av det istället. Och juste! Angående fotandet så lånade jag sju böcker från bibblan och läste ut ena på 300(?) sidor på två dagar. Japp, så fotogalen har jag blivit! Och lika galen i min kamera! Det bästa är att J:s mamma har fotat i över 10 år och när jag fick se rummet med alla hennes objektiv och tillbehör så blev jag så jäkla avundsjuk! Någon dag kommer jag förhoppningsvis också ha en byrå lika full, men tills dess får jag uppgradera mig långsamt! En dag, en vacker dag...... Men nu har jag någon att dela mina galna känslor och upplevelser
med!
 
När jag precis hade köpt kameran så blev jag erbjuden av en tidigare kund hos mig att gå på en gratis kurs hos henne. Tyvärr var jag fortfarande sjuk men istället kom jag på en galen idé! Jag kunde knappt något alls om kameran men ändå skickade jag iväg ett sms till henne och frågade om jag fick komma och fota dem istället! Svaret jag fick gjorde att jag satte upp mitt tidigare (usla!) stativ och googlande runt och försökte lära mig allt om ISO, slutartid och bländare natten innan jag skulle på uppdrag. Alltså ni kan ju tänka er att det inte var lätt för en nybörjare att ta in all information på mindre än 16 timmar. Jag satte mig ner och börjare skriva på ett dokument om saker jag redan visste och sedan sprang jag fram och tillbaka mellan kameran och datorn för att testa olika saker och antecknade för fullt. När jag väl var redo hade jag ett dokument på en eller två sidor och när jag skulle dubbelkolla om allt stämde så hade jag satt allt på pricken! Roligt nog så kikade jag inte ens på pappret en enda gång dagen efter, utan jag hade det med mig ifall att jag skulle få panik och stressa mig över att jag inte visste hur jag skulle hantera kameran i dålig belysning. Men jag klarade mig rätt bra måste jag säga! Nu har jag inte hunnit hålla på i camera raw ännu men jag har kikat på bilderna och det finns någon enstaka som jag tycker om extra mycket! Bra för att vara nybörjare tycker jag och för att fota i ganska dålig belysning. 
 
Innan jag åtog mig detta uppdrag så slog det mig en vardag att åka till Kungsträdgården. Johanna bestämde sig för att åka med och väl hemma fick vi med J också! Tycker lite synd om folk som känner mig ibland för att jag är verkligen en idéspruta och jag vill göra så himla mycket hela tiden. Och det bästa är att jag har någon som verkligen uppskattar dem. Ibland kommer jag helt spontant hem och skriver till J att kläderna ska på för att vi ska ut någonstans. Reaktionen som jag får är "Okeej......" och tio sekunder senare "Ja men när åker vi då?" och till slut "Okej gör dig i ordning så åker vi!". Ibland brukar jag fråga om mina idéer blir för mycket men de uppskattas lika mycket varje gång. Älskar hur lika vi är!