Kashma
Kashma, 18 år.

Sammanfattning

Värst vad jag inte hinner blogga nu för tiden - jag vill men tiden finns bara inte. Det har hänt så galet mycket nu, liksom för varje gång jag gör ett inlägg haha. Och självklart ska det ta stopp också när man väl sätter sig ner för att skriva om det. Men jag börjar med att utgå från bilderna ovan så kanske andra minnen också väcks.
 
För det första hade vi vår student skiva 8 maj på Flustret - vilket var Uppsalas största skiva!!!! Jag är dock inte så mycket för party då jag tycker att folk blir lite överdrivet galna. Jag gillar att vistas i sådana miljöer, men då sätter jag mig hellre ner vid ett bord med gott sällskap - tur att jag och J har det gemensamt! För övrigt var skivan helt okej, inte direkt något jag skulle vilja gå på igen dock. Tror inte någon skulle hålla med mig där haha, men återigen så tycker man om olika saker!
 
Sen så har jag spenderat en hel tid med Sune (pannkaksbilden - Sune heter han inte dock) och vi var hos frisören och klippte av några centimeter av håret. Blev ju superfint tyckte vi! Dessutom kom vår låda i veckan så nu är det bara att pynta pynta pynta! Om skrivaren nu ger med sig.....
 
För övrigt har jag läst en hel del om fotande, pluggat tills min hjärna varit på gränsen till att lägga av och varit ute en HEL del. Önskar verkligen att jag kunde gå tillbaka till mig själv för några år sedan och tvinga ut mig själv för jag hade mått så himla mycket bättre av det. Men så är det alltid, vad man kan göra är att lära sig av det istället. Och juste! Angående fotandet så lånade jag sju böcker från bibblan och läste ut ena på 300(?) sidor på två dagar. Japp, så fotogalen har jag blivit! Och lika galen i min kamera! Det bästa är att J:s mamma har fotat i över 10 år och när jag fick se rummet med alla hennes objektiv och tillbehör så blev jag så jäkla avundsjuk! Någon dag kommer jag förhoppningsvis också ha en byrå lika full, men tills dess får jag uppgradera mig långsamt! En dag, en vacker dag...... Men nu har jag någon att dela mina galna känslor och upplevelser
med!
 
När jag precis hade köpt kameran så blev jag erbjuden av en tidigare kund hos mig att gå på en gratis kurs hos henne. Tyvärr var jag fortfarande sjuk men istället kom jag på en galen idé! Jag kunde knappt något alls om kameran men ändå skickade jag iväg ett sms till henne och frågade om jag fick komma och fota dem istället! Svaret jag fick gjorde att jag satte upp mitt tidigare (usla!) stativ och googlande runt och försökte lära mig allt om ISO, slutartid och bländare natten innan jag skulle på uppdrag. Alltså ni kan ju tänka er att det inte var lätt för en nybörjare att ta in all information på mindre än 16 timmar. Jag satte mig ner och börjare skriva på ett dokument om saker jag redan visste och sedan sprang jag fram och tillbaka mellan kameran och datorn för att testa olika saker och antecknade för fullt. När jag väl var redo hade jag ett dokument på en eller två sidor och när jag skulle dubbelkolla om allt stämde så hade jag satt allt på pricken! Roligt nog så kikade jag inte ens på pappret en enda gång dagen efter, utan jag hade det med mig ifall att jag skulle få panik och stressa mig över att jag inte visste hur jag skulle hantera kameran i dålig belysning. Men jag klarade mig rätt bra måste jag säga! Nu har jag inte hunnit hålla på i camera raw ännu men jag har kikat på bilderna och det finns någon enstaka som jag tycker om extra mycket! Bra för att vara nybörjare tycker jag och för att fota i ganska dålig belysning. 
 
Innan jag åtog mig detta uppdrag så slog det mig en vardag att åka till Kungsträdgården. Johanna bestämde sig för att åka med och väl hemma fick vi med J också! Tycker lite synd om folk som känner mig ibland för att jag är verkligen en idéspruta och jag vill göra så himla mycket hela tiden. Och det bästa är att jag har någon som verkligen uppskattar dem. Ibland kommer jag helt spontant hem och skriver till J att kläderna ska på för att vi ska ut någonstans. Reaktionen som jag får är "Okeej......" och tio sekunder senare "Ja men när åker vi då?" och till slut "Okej gör dig i ordning så åker vi!". Ibland brukar jag fråga om mina idéer blir för mycket men de uppskattas lika mycket varje gång. Älskar hur lika vi är!
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


Blogg/hemsida:


Kommentar: