Kashma
Kashma, 18 år.

Fotografisk bild 1

Idag är en bra dag! Sedan två dagar tillbaka har jag påbörjat min kurs i fotografisk bild 1 och än så länge går det SJUKT bra. Ligger ganska mycket före i planeringen (stackars min lärare - hennes inkorg måste plinga till stup i kvarten) och alla uppgifter har jag fått ALLA rätt på hittils!!! Eftersom jag ligger så pass långt fram i planeringen så har jag 8 dagar på mig att genomföra uppgiften istället för 3. Uppgiften är väldigt enkel och går ut på att ta två bilder - en med kort skärpedjup respektive långt skärpedjup. Ikväll ska jag och J hämta massa påsar och lådor hos mig och om jag hinner ska jag göra uppgiften redan ikväll annars får det bli imorgon. Det enda som jag tycker är lite tufft med kursen är information som man kanske bör känna till men som inte spelar någon större roll för ditt fotande - dvs. fotografins födelse och historia. Men det var en kort snutt som jag tog mig igenom med full pott så nästa gång det dyker upp kommer förmodligen vara på mitt slutprov.
 
Ikväll ska jag även försöka (för 1847839 gången) överföra alla bilder från min kamera till J:s dator. Jag vet inte hur många gånger jag har överfört från kamera till USB men de vägrar lagras på mitt USB av någon konstig anledning. Nu har jag officiellt gett upp och planerar att överföra till datorn istället och förhoppningsvis funkar det något bättre. Jag har över 900 bilder att redigera(!) - jag är typen som hellre redigerar alla bilder jag har tagit än bara de som jag tycker blir bra för då kan jag spara dem i jpg istället för att ha stora RAW filer som ligger lite här och där.... 
 
Jag tror att jag har bilder liggandes på minneskortet från 3 "stora" händelser. Först och främst studenten, sedan grillkväll i Tierp och även en del från Fjärilshuset. Ska bli riktigt kul att få redigera dem på en större skärm och inte en liten mörk laptop. Sen är jag heller inte ens i närheten av bra på att redigera bilder eftersom jag alltid lyckas sjunka in i en viss färgskala som ser bra ut i mina ögon för stunden men när jag börjar jämföra med andra bilder vill jag bara börja om... Men men, man får ju börja någonstans... Bilden till inlägget är snabbt och dåligt redigerad. Laptopen vägrade samarbeta med photoshop då jag har tagit upp alla GB:n på datorn och bilden förlorade en hel del färg på grund av bland annat detta... Men snart får jag börja redigera på en tusen gånger bättre dator och förhoppningsvis blir det mycket bättre då!
Postat av: Anonym

Det låter jättespännande det där.. Hojta till om du behöver hjälp /Anita

2016-08-10 - 20:08:06
Postat av: Anonym

Det låter jättespännande det där.. Hojta till om du behöver hjälp /Anita

Svar: Visst gör det! Längtar efter varje uppgift 😳😃

2016-08-10 - 20:08:07
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


Blogg/hemsida:


Kommentar: