Kashma
Kashma, 18 år.

Goda & dåliga nyheter

Alltså hjälp! Dagarna går så fort och jag hinner knappt vara vaken innan det är dags att sova igen. Det har varit extra jobbigt nu på sistone och både jag och J känner oss konstant trötta och sega.. Dessutom har jag fått problem med ryggen och enligt sjukgymnasten har jag ryggskott med inflammation. Imorgon har jag läkartid och förhoppningsvis är det något som kan läka utan en sjukskrivning för en sjukskrivning har jag inte tid med just nu!! I måndags förra veckan så slog det till när jag skulle lägga mig hos mina föräldrar och då kunde jag knappt andas och inte heller röra på mig. Blev till slut att ambulansen fick komma men efter smärtstillande lyckades jag få ordning på det för stunden. Sedan dess går jag på voltaren och ipren och för att vara ärlig tycker jag inte att det gör någon skillnad... Förhoppningsvis släpper det snart!

I måndags fyllde jag år också så ett födelsedagsfirande har varit och ytterligare en är på gång. Visste ni att jag egentligen fyller år två gånger om året?! 12 och 13 september är mina dagar. Det blev något fel i mina papper på sjukhuset när jag föddes så egentligen är jag född 13 september men på mitt ID och övriga ställen så står det 12 september. Varför? Jo för att jag föddes runt två tiden 13 september men sjukhuset skrev det som 12 september på natten..

Första födelsedagsfirandet hände i söndags när Anita och Per var här med god tårta och jätte fina presenter! Blev en kort stund i ett trevligt sällskap och vet ni? NU ÄR JAG YTTERLIGARE ETT OBJEKTIV RIKARE!!! Jag är så lycklig för jag tänkte köpa ett 50mm 1.8 själv! Jag fick även ett gråfilter som jag hade planerat att kika på! Tusen tusen tusen tack igen för allt!!!! Nu på lördag är det dags för ytterligare ett firande med vänner och då bär det av till grönalund. Ett tredje och sista firande sker på söndag med J och min familj!

Och nu till ytterligare något annat. Förra veckan bestämde jag och J att vi skulle köpa husdjur. En katt och en hund är ett framtida mål men för tillfället så händer alldeles för mycket i våra liv för att vi ska kunna ta hem en hund eller en katt. De kräver mycket tid och pengar och tillsammans har vi egentligen båda men vi är inte redo än. Istället köpte vi två blåa undulater som är runt 6-8 veckor gamla! De är så sjukt söta och jag kan inte räkna till hur många gånger vi har skrattat åt dem haha! Att ha undulater är också tidskrävande men inte på samma sätt. Det är dock ett bra val om man verkligen vill ha något husdjur men det är ändå alltid bra att fundera extra länge på om man verkligen vill skaffa det.

Mer goda nyheter då, jo i samband med att jag fyllde år så hade vi även mötet hos banken. Förra veckan träffade vi mäklare från alla möjliga företag och vi hade egentligen bokat in med 10 olika mäklare men vi genomförde 6 av dem - resten avbokade vi. Mot slutet blev det tjatigt och alla upprepade samma sak i princip. Dessutom var det rätt jobbigt att ha dessa korta möten hela tiden så vi kunde lika gärna avboka. Till slut stog det mellan två mäklare och beslutet var inte enkelt alls. Jag äger inte bostadsrätten men J ville att jag skulle vara med och bestämma ändå och till slut fick det bli Sofia från Fastighetsbyrån. Anledningen till detta tar jag i ett annat inlägg.

Hur som helst, mötet med banken skulle jag skriva om. Först kunde vår tid inte hittas i databasen och jag var på gränsen till att bli tokig eftersom jag hade ringt många gånger innan. Men det löste sig till slut och när vi fick träffa Catrin (kvinnan vi skulle prata med) så var det jätte nervöst för min del. Varför? Jo för att jag inte har ett fast jobb och man får höra från alla håll att ett fast jobb är ett måste för att få ett lånelöfte. MEN mina vänner, jag kan säga här och nu att det är en MYT. För vet ni vad? VI FICK ETT LÅNELÖFTE! På en väldigt hög summa faktiskt men det innebär inte att vi måste låna hela summan utan snarare att om vi hittar en dyrare bostadsrätt så är vi säkrade om att kunna köpa den. Om vi däremot hittar en billigare än summan vi fick så är det bara en fördel för då slipper vi låna så mycket. Så nu är det bara att hitta en lägenhet. Men återigen, om det bara vore så enkelt haha. Vi har dock LITE tur kanske. För lägenheten som jag skrev om i ett tidigare inlägg kunde vi dessvärre inte buda på eftersom vi inte var redo alls. Igår kikade vi lite på lägenheter och vet ni vad? Det är någon som säljer en i porten alldeles bredvid!!!! Billigare till och med!!!! Skillnaden är dock att i den första lägenheten hade de byggt om lite i köket med skåpen och vardagsrummet var byggt på andra sidan. Vi ska på visning nu på söndag och förhoppningsvis är den nya i ett bra skick så att vi kan lägga bud.

Igår skrev vi ett kontrakt mellan oss och mäklaren som ska hjälpa oss att sälja och köpa. Vi har därmed avklarat ETT av sex steg skulle man kunna säga. Nu är vi på steg två och det innebär att vi ska boka tid med en stylist samt en tid för fotografering. Sakta men säkert tar vi oss framåt!

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


Blogg/hemsida:


Kommentar: